Loading...
Skip to Content

opleidingen & trainingen

Human Resource management & Change

Strategisch HRM
Van strategie naar gedrag

Organisatiestrategie implementeren is niet de meest eenvoudige opgave, vooral omdat de vertaalslag naar de operationele werkelijkheid regelmatig moeilijk te maken is. We werken in deze cursus met jou als HR-professional aan de vertaalslag van organisatiestrategie naar HRM-implicaties en uiteindelijk naar de praktijk van de werkvloer. Als HR-professional vraagt dit wat van je. Je moet op strategisch niveau meedenken en tegelijkertijd de vertaalslag kunnen maken naar HRM-implicaties en kritisch succesvol gedrag op de werkvloer. Ondertussen adviseer je zowel op strategisch als op tactisch niveau en heb je te maken met het krachtenveld van de operationele werkelijkheid.

Dag 1 – Strategisch HRM
Tijdens de eerste dag leer je alles over strategisch HRM en over de vertaalslag van organisatiestrategie naar HRM-strategie. Je leert de verbinding te maken tussen de strategie van jouw organisatie en concreet gedrag. We staan stil bij rollen van de HRprofessional en zoomen vooral in op de rol van de HR-business partner. Naast inzicht in strategisch denken en organisatiestrategie, leren we je om stevig in het zadel te komen als HR-professional. We reiken je verschillende beïnvloedingsstrategieën aan en helpen je een constructieve counterpart te zijn op strategisch level.

Dag 2 - Strategie vertalen naar HRM-implicaties
Gedurende dag 2 maken we de vertaalslag van de strategische doelstellingen in jouw organisatie naar de implicaties voor jouw HRM-strategie. Met name de dialoog tussen strategie en gedrag is leidend voor jouw HRM-strategie. Je weet op tactisch niveau je informatie op te halen, de dialoog te voeren en op strategisch niveau te adviseren. Hierin leer je voor alle stakeholders een stevige en constructieve gesprekspartner zijn. Net als tijdens dag 1 leer je ook tijdens dag 2 de juiste beïnvloedingsstrategieën te hanteren en word je je bewust van je rolinvulling op verschillende niveaus.

Dag 3 - Strategie vertalen naar praktijk
Nu de HRM-implicaties van de geformuleerde strategie helder zijn, komt de laatste stap in beeld: de vertaalslag naar de operationele praktijk. Je leert denken in termen van kritisch succesvol gedrag en je ontwerpt gedragsindicatoren. Hierin weet je je te verhouden tot de verschillende lagen in jouw organisatie en adviseer je door gebruik te maken van de juiste adviesvaardigheden en gesprekstechnieken.

De cursus wordt afgerond met een HRM-strategie voor jouw organisatie. Deze presenteer je aan je docent en aan de intervisiegroep waarvan je deel uitmaakt. Je krijgt inhoudelijke feedback, waarmee je je document kunt aanscherpen en kan na de cursus aan de slag met de implementatie waar je tijdens de cursus al een aanzet toe hebt gedaan.

Aantal cursusdagen: 3

Aantal intervisiebijeenkomsten: 3

Maximaal aantal deelnemers: 16

Leervormen: e-learning, cursusdagen, action learning, intervisie, tussentijdse opdrachten

Inverstering: € 1.995,-

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60