Loading...
Skip to Content
opleidingen & trainingen
Leiderschap

Persoonlijk leiderschap

In de training Persoonlijk Leiderschap denken de deelnemers vooral na over twee vragen:
1. Wie ben ik en wat vind ik belangrijk in mijn ontwikkeling?
2. Hoe geef ik mijn ontwikkeling vorm en hoe borg ik dit?
Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers een voorbereidende reflectieopdracht en een DISC-gedragsstijlentest. Beide vormen input voor de training.

Dag 1 – Wie ben ik?
De focus ligt tijdens de eerste dag op de deelnemers zelf. Zij duiden hun eigen DISC-rapportage in gesprek met hun collega’s en met hulp van de trainer. Op deze wijze komen zij erachter wat de voor hen kenmerkende gedragsstijlen, kwaliteiten en valkuilen zijn. De training is erop gericht de deelnemers te leren regie te nemen op hun eigen ontwikkeling. Voor hen kenmerkende kwaliteiten leren ze meer waarderen en bewuster inzetten en de voor hen kenmerkende valkuilen leren zij omzetten in uitdagingen. We werken op deze wijze aan bewustwording en aan zogenoemde learning and self efficacy: taakvolwassenheid in het sturing geven aan zichzelf en aan de eigen ontwikkeling. Het resultaat van de training is een overzicht van gedragskenmerken, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen, die de deelnemers meenemen om hun eigen ontwikkelplan op te stellen.

Dag 2 – Hoe ontwikkel ik mijzelf?
Het opstellen van een plan heeft pas zin als het plan ook wordt uitgevoerd. Leiderschap Daarin zijn er factoren die ontwikkeling stimuleren en factoren die ontwikkeling remmen. Deze dag is erop gericht de deelnemers hun eigen stimulerende en remmende factoren in beeld te brengen en na te denken over de vraag hoe zij hun ontwikkelplan daadwerkelijk borgen en blijvend vormgeven. Deelnemers maken naast het ontwikkelplan een overzicht van de voor hen belangrijkste stressbronnen. Daarnaast maken zij een overzicht van de belangrijkste energiebronnen. Deelnemers leren zo hoe zij hun eigen ontwikkeling kunnen stimuleren door de juiste bronnen aan te boren.

Aantal trainingsdagen: 2

Maximaal aantal deelnemers: 8

Leervormen: e-learning, training, action learning

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60