Loading...
Skip to Content
opleidingen & trainingen
Communicatievaardigheden

Omgaan met agressie

Veel mensen krijgen te maken met agressie in hun werk. Overheids- of semi-overheidsfunctionarissen, zorg- en welzijnsmedewerkers, vervoerders, reddingswerkers, leerkrachten, er zijn best veel beroepen waarin mensen geconfronteerd worden met gedrag dat angst inboezemt. Omgaan met agressief gedrag vraagt enerzijds om praktische tools, maar begint allereerst met het verkennen en innemen van eigen ruimte, het bewaken van grenzen en het onderscheiden van sub-assertief, assertief en agressief gedrag.

Ook zijn er verschillende te onderscheiden voorstadia van een uiteindelijke escalatie, die helpen om (aankomend) agressief gedrag te herkennen, hierop te anticiperen en te reageren.

Wat kun je in deze training verwachten?

1. Eerst gaan we met je kijken naar de wijze waarop jij geleerd hebt om te gaan met boosheid, conflict en agressie. Dit is namelijk alles bepalend voor het omgaan met dergelijk gedrag. We onderzoeken jouw eigen ruimte, grenzen, assertiviteit en conflictstijl. Dit inzicht levert je de mogelijkheid op om een aantal zeer concrete en heldere doelen te stellen.

2. We gaan met je aan de slag.Dit doen we door een simulatie neer te zetten met ervaren trainingsacteurs, die gedrag gaan laten zien dat past bij de situaties die jij meemaakt. Daarnaast trainen we je ook in vergelijkbare situaties, zodat je met verschillende gedragsvariabelen leert omgaan.

3. We werken in deze training kort cyclisch en aan de hand van ervaringsleren. Je doorloopt vooraf een interactieve e-learning, waarin je een aantal basisbeginselen leert over gedrag, emoties, assertiviteit en conflict. Ook doe je voorafgaand aan de training een DISC-gedragsstijlen test, waaruit naar voren komt wat voor jou kenmerkende gedragsstijlen zijn. Omdat omgaan met agressie erg persoonlijk is, de een sneller escaleert dan de ander én omgaan met agressie ook een persoonlijke invulling heeft, is het van belang dat je niet alleen weet waar je op moet letten bij de ander, maar ook bij jezelf.

Aantal trainingsdagen: 2

Aantal intervisiebijeenkomsten: 2

Maximaal aantal deelnemers: 12

Leervormen: e-learning, training, action learning, scripted training, intervisie

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60