Loading...
Skip to Content
opleidingen & trainingen
Leiderschap

Leidinggeven aan organisatieveranderingen

Leidinggeven aan organisatieveranderingen wordt door de meeste leidinggevenden ervaren als een grote uitdaging. En dat is het ook. Je begeeft je als leidinggevende vaak in het krachtenveld van de nieuw door te voeren veranderingen of strategische doelen enerzijds en de reactie op de werkvloer anderzijds.

Je krijgt tijdens deze 3-daagse cursus door middel van een uitdagend blended learning programma een stevige basis mee als verandermanager. We leren je in eerste instantie de implicaties onderzoeken van beoogde nieuwe strategische doelen. Strategie wordt vertaald naar concreet gedrag. Je leert wat er allemaal komt kijken bij een organisatieverandering, zowel aan de harde als aan de zachte kant. Je leert omgaan met weerstand door er anders naar te kijken.

Je ontwerpt een eigen verandering en leert op welke wijze je deze op een succesvolle wijze kunt doorvoeren. In het doorvoeren van de beoogde veranderingen leer je met name vanuit zowel de buitenkant als de binnenkant van de organisatieverandering te kijken. We leren je deze beide kanten met elkaar te verenigen en de organisatieverandering zo vorm te geven dat draagvlak creëren eigenlijk niet meer nodig is.

Onderwerpen:
Organisatiedynamica.
Omgaan met weerstand.
Urgentiebesef creëren.
Veranderkundige interventies ontwerpen en toepassen.
De buitenkant van organisatieverandering.
De binnenkant van organisatieverandering.
Leidinggeven aan veranderprocessen.

Aantal trainingsdagen: 3

Aantal intervisiebijeenkomsten: 2

Maximaal aantal deelnemers: 12

Leervormen: e-learning, training, action learning, intervisie

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60