Loading...
Skip to Content

opleidingen & trainingen

Human Resource management & Change

Het nieuwe organiseren
HR voorbij de grenzen van organisatie

In deze cursus leer je alles over het adaptieve vermogen van organisaties en vooral: van jouw organisatie. We bekijken welke ontwikkelingen organisatievormen de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. We laten de klassieke vormen van organiseren de revue passeren en kijken naar de vraag welke uitdagingen de afgelopen jaren hebben gezorgd voor nieuwe vormen van organiseren. Netwerkorganisaties, fuzzy firms, remote organiseren, organiseren op projectniveau, het zijn allemaal nieuwe vormen die een appèl doen op de flexibiliteit en wendbaarheid van een organisatie. Ze vragen van HRM een heel andere invalshoek: voorbij de grenzen van de organisatie.

Dag 1 – Contextontwikkelingen en nieuwe vormen van organiseren het concept
Op de eerste cursusdag gaan we uitvoerig in op vormen van organiseren in het licht van ontwikkelingen in de context van de organisatie. We behandelen klassieke vormen van organiseren en leggen uit welke ontwikkelingen de achterliggende jaren de actualiteit van klassiek organiseren omver hebben geworpen. De wendbaarheid van elke organisatie is verbonden met de vraag hoe snel de strategieën worden aangepast aan ontwikkelingen die zich buiten voordoen. Ook andere manieren van organiseren horen daarbij, evenals een andere inrichting van HRM. We bespreken nieuwe vormen van organiseren en leren je op welke wijze HRM hierop kan meebewegen in de organisatie. We behandelen verschillende vormen van organiseren en de verschuivende vraagstukken en rolinrichting van HRM als fenomeen, maar ook van jou als HR-professional.

Dag 2 – HRM voorbij de grenzen van de organisatie
Dag 2 staat helemaal in het teken van HRM anders organiseren. De COVID-19 crisis heeft bijvoorbeeld gezorgd voor een geheel nieuwe wijze van werken, vergaderen, aansturen, opleiden en ontwikkelen, beoordelen, noem maar op. Maar ook andere ontwikkelingen, zoals grote bezuinigingsoperaties hebben gezorgd voor andere manieren van samenwerken. Te denken valt aan zelforganisatie. Dit alles doet een beroep op de inrichting van HRM als geheel, maar ook op jouw rol als HR-professional. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je zicht houdt op de mensen in de organisatie? We kijken deze dag met name naar de inrichting van HRM en de verschillende rollen en aandachtsgebieden die je als HR-professional hebt. Het vraagt immers ook iets van jou.

Aantal cursusdagen: 2

Aantal intervisiebijeenkomsten: 2

Maximaal aantal deelnemers: 16

Leervormen: e-learning, cursusdagen, action learning, intervisie, scripted training, tussentijdse opdrachten

Inverstering: € 1.795,-

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60