Loading...
Skip to Content

opleidingen & trainingen

Human Resource management & Change

Employer Branding
HR-marketing

De vanzelfsprekendheid van goed personeel is niet per definitie een uitgangspunt. Veel werkgevers moeten lang zoeken en betalen hoge prijzen voor de werving van personeel. Je propositie richting potentiële arbeidskrachten is dus van groot belang. Deze cursus gaat over de manier waarop je deze propositie creëert. Je gaat aan de slag gaat met de HR-marketing van jouw organisatie. De spin-off voor je werkgever? Een grote stap in de richting van een sterk Employer Brand. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een sterk Employer Brand kwalitatief betere kandidaten aantrekken, een effectievere on-boarding hebben,interne trots en betrokkenheid creëren én een sterk verminderd verloop hebben. Ook de kosten voor het aantrekken van kwalitatief goede kandidaten nemen sterk af.

Dag 1 – Employer Branding: het concept
Tijdens dag 1 gaan we in op het concept Employer Branding. We bouwen de dag op zoals een Employer Brand wordt opgebouwd. Een goed merk wordt bepaald door enerzijds het imago: het beeld dat mensen erbij hebben. Anderzijds wordt het bepaald door de reputatie: de waardering die mensen ervoor kunnen opbrengen. We starten bij de basis en bouwen toe naar een stevig en goed te vermarkten Employer Brand. Je krijgt tijdens de eerste dag niet alleen de kennis die je nodig hebt om een stevig Employer Brand op te bouwen, maar ook de skills die je nodig hebt om intern een sterk Employer Brand neer te zetten.

Dag 2 - Employee Value Proposition
Een sterk Employer Brand hangt samen met een goede Employee Value Proposition. Het Employee Value Proposition van een organisatie gaat over de vraag welke waarde een werkgever richting de toekomst aan zijn werknemers te bieden heeft. Een solide Employee Value Proposition gaat veel verder dan een goed salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelperspectief. Het gaat bijvoorbeeld voor een heel groot deel over de cultuur van de organisatie en over andere factoren die maken dat een werknemer trots en gemotiveerd is om er te werken. Vanuit jouw Employer Brand werken we toe naar een solide Employee Value Proposition. Je krijgt een helder stappenplan aangereikt waarmee je je Employee Value Proposition kunt opbouwen. Je maakt een EPVconcurrentieanalyse en bouwt een onderscheidende propositie op, waarmee je zowel je interne als je externe arbeidsmarktcommunicatie vormgeeft.

Tussenliggende opdrachten
Het invoeren van een nieuw Employer Brand gaat hand in hand met eigenaarschap binnen de organisatie. Hiermee ben je vooral bezig tussen de cursusdagen in. Je pakt je rol als HRprofessional en adviseert het management over het te ontwikkelen Employer Brand. Je wordt tijdens de cursusdagen niet alleen op inhoud deskundig, ook in het adviseren en implementeren maken we je bekwaam.

Resultaat
Het resultaat van de training is drieledig: 1. Een gedegen plan om een nieuw Employer Brand in te voeren.
2. Een EPV-concurrentieanalyse
3. Een onderscheidende Employee Value Proposition en bijhorend stappenplan om dit door te voeren.

Daarnaast word je getraind in de skills die je nodig hebt om intern te adviseren in een van de belangrijkste waardevermeerderende aspecten van HR: HR-marketing.

Aantal cursusdagen: 2

Aantal intervisiebijeenkomsten: 2

Maximaal aantal deelnemers: 16

Leervormen: e-learning, cursusdagen, action learning, intervisie, scripted training, tussentijdse opdrachten

Inverstering: € 1.795,-

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60