Loading...
Skip to Content
opleidingen & trainingen
Communicatievaardigheden

Effectief onderhandelen

Tijdens deze training gaan we aan de slag met jouw vaardigheden om effectief te onderhandelen. Succesvol onderhandelen heeft veel te maken met jouw positionering in het gesprek, maar ook daaraan voorafgaand. Vragen die tijdens de training dan ook een belangrijke rol spelen zijn: 1. Hoe effectief is jouw positionering? 2. En wat kan jij daarin verbeteren?

We kijken naar je houding en naar verbaal en non-verbaal gedrag, want bij onderhandelen geldt dat je het meest effectief bent als je verbaal en non-verbaal kunt overtuigen. Je krijgt concrete verbeterpunten aangereikt, die je direct kunt toepassen. Je wordt je tijdens de training bewust van jouw favoriete onderhandelstijl. Je leert een inschatting maken van je tegenpartij en belangen af te wegen. Je leert onderscheid maken tussen de relatie en het onderwerp van onderhandeling. Veel van het succes van onderhandelen heeft te maken met dit onderscheid en de positionering die daaruit voortkomt. Aan de hand van concrete casuïstiek leer je je eigen stijl van onderhandelen te optimaliseren. We maken dit zeer concreet door het te vertalen naar verbale en non-verbale gedragsuitingen.

Aan het eind van de training:

Positioneer je je op de juiste manier in een onderhandeling.
Heb je je onderhandelvaardigheden verbeterd.
Ken je je eigen onderhandelstijl.
En pas je die waar nodig aan op de situatie.
Maak je onderscheid tussen belang en relatie.
Speel je op beiden effectief in.

Aantal trainingsdagen: 1

Maximaal aantal deelnemers: 8

Leervormen: e-learning, training, action learning, scripted training

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60