Loading...

Drijfveren

Krijg inzicht in jouw drijfveren

Krijg inzicht in je drijfveren, zodat je overzicht krijgt in je eigen handelen.

Ieder mens heeft zaken die hem drijven en waaruit hij handelt. Bij de een is het ondernemerschap, bij een ander is het strategie. Weer een ander vindt het belangrijk om rekening te houden met mensen en behoeftes, terwijl structuur ook een belangrijke pijler kan zijn. Drijfveren van mensen zijn net zo divers als die mensen zelf. Iedereen heeft primaire drijfveren die bepalen hoe zij handelen. En die drijfveren zorgen dat we effectief zijn. Maar regelmatig zorgen ze ook voor misverstanden. In deze tweedaagse treining krijg jij inzicht in je drijfveren, zodat je overzicht krijgt in je eigen handelen. Je leert waarom je in sommige situaties uitermate effectief bent, terwilj je in andere situaties met je handen in het haar zit.

Aan het eind van de training
- Heb je inzicht in je eigen drijfveren
- Kun je daarmee beter omgaan in uitdagende situaties
- Heb je zicht op je gedrag
- Weet je waar je energie van krijgt

In Company
Wij kunnen al onze trainingen en opleidingen maatwerk In Company aanbieden. We stemmen maximaal met u af waar binnen uw organisatie behoefte aan is. Mogelijkheden verkennen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek..

Dag 1
Je krijgt zicht op je eigen drijfverenprofiel, zodat je weet waar je energie van krijgt en waar je energie op verliest. Voorafgaand aan de training krijg je een digitale test toegestuurd. In de ochtend van dag 1 wordt volledig uitgelegd hoe drijfveren werken en welke kleurcategorieën we daarin onderscheiden. In de middag krijg je je eigen testuitslag en duiden we die aan de hand van concrete situaties. We werken vooral aan inzicht.

Aan het eind van dag 1:
- Wet je wat drijfveren zijn
- Ken je je eigen drijfveren
- Kun je benoemen waar je energie van krijgt
- En waar je energie van lekt
- Heb je veel meer inzicht in jezelf
- Krijg je een opdracht mee voor dag 2

Dag 2
We starten de dag met een korte resumé ten aanzien van drijfveren. We zetten alles weer op scherp. Daarna coachen we elkaar in tweetallen. Je blikt terug op de achterliggende tijd en neemt uitgebreid de tijd om de situaties te analyseren en te kijken hoe jij daarin handelde. Dag 2 staat volledig in het teken van interactie met andere drijfverenpatronen. Hoe effectief ben jij, als je primair structuur georiënteerd handelt en in gesprek gaat met iemand die primair op relaties gericht is? We kijken wat er gebeurt en hoe je je verhoudt tot anderen. We bespreken wat daarin je kwaliteiten zijn en hoe je die nog effectiever en bewuster in kunt zetten

Aan het eind van dag twee:
- Kun je beter met situaties omgaan
- Heb je inzicht in je gedrag
- Weet je waar je uitdagingen liggen
- Benut je je kwaliteiten effectiever

Doelgroep:
Professionals die last hebben van stress, leidinggevenden en managers

Duur:
2 dagen, van 08.30 – 17.00

Dagen:
Deze training wordt aangeboden op de volgende dagen:
Vrijdag 17 november 2017
Donderdag 24 november 2017

Kosten:
- Excl. 21% BTW € 1.195,-
- Incl. 21% BTW € 1.445,95

direct inschrijven voor deze training

Meer weten over deze training?

Neem contact met ons op