Loading...
Skip to Content
opleidingen & trainingen
Samenwerking

De kracht van diversiteit

We helpen je team in deze training om van exclusief denken naar inclusief denken te bewegen. Dit doen we door verschillen te leren benutten als aanvullingen. Voorafgaand aan de tweedaagse training ontvangen de teamleden een uitnodiging om een DISCgedragsstijlentest af te nemen. Ook ontvangen de teamleden een aantal vragen over hun teamsamenwerking. Tijdens dag 1 wordt het DISC-model uitgelegd en krijgen de deelnemers een individuele duiding van hun eigen gedragsstijlen. Daarnaast krijgt het team een collectieve duiding. Individuele kenmerken en teamkenmerken worden naast elkaar gelegd en besproken, waarbij gekeken wordt naar kwaliteiten en valkuilen.

We kijken op welke punten er diversiteit vertegenwoordigd is in het team en hoe het team deze diversiteit zo optimaal mogelijk kan benutten. Aan het einde van dag 1 ligt er een teamanalyse, die input vormt voor dag 2.

Op dag 2 kijken we met name naar de opbrengst van dag 1 en werkt het team onder begeleiding van de teamcoach aan een plan om de samenwerking te optimaliseren. Dit doen de teamleden aan de hand van de DISC-rapportages en hun eigen teamanalyse. Teamleden leren deze dag om zelfstandig als team verbeteringen door te voeren in de samenwerking door te reflecteren en te communiceren. Teamleden leren omgaan met elkaars diversiteit en hier op een effectieve wijze gebruik van te maken. De dag resulteert in een aantal zeer concrete samenwerkingsafspraken om de opbrengst van de tweedaagse te borgen richting de nabije toekomst.

Aantal trainingsdagen: 2

Maximaal aantal deelnemers: 16

Leervormen: e-learning, training, action learning

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies: 033-87 95 270 / 06-48 26 20 60

Informatie aanvragen:

033-87 95 270 / 06-48 26 20 60