Loading...

Coachingsvaardigheden basis

Kom als coach van de grond

Leer wat coaching is en hoe het zich onderscheidt van bijvoorbeeld adviseren of leidinggeven.

Heb jij binnen jouw organisatie een coachende rol, bijvoorbeeld als leidinggevende of als HR-adviseur, of anderszins, dan biedt deze tweedaagse training je de handvatten die je nodig hebt.

Je leert tijdens deze tweedagse de coachmethoden en gespreksmethodieken aan die je nodig hebt om medewerkers of collega's te begeleiden in hun ontwikkeling. Je komt tijdens deze twee dagen als coachend professional van de grond. Je leert wat coaching is en hoe het zich onderscheidt van bijvoorbeeld adviseren of leidinggeven. Je oefent met gespreksmethodieken door middel van scripted training (wij maken in deze training gebruik van een acteur) en leert belangrijke en veelgebruikte coachmethoden toepassen. De training is 'hands on' - je leert skills aan die je helpen om in verschillende situaties met verschillende personen de juiste resultaten te bereiken.

Aan het eind van de training
- Kun je effectief coachgesprekken voeren
- Maak je gebruik van de juiste gesprekstechnieken
- Zet je coachmethodieken in
- Ken je jezelf als coach

In Company
Wij kunnen al onze trainingen en opleidingen maatwerk In Company aanbieden. We stemmen maximaal met u af waar binnen uw organisatie behoefte aan is. Mogelijkheden verkennen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek..

Dag 1 - Coachingsmethodieken
Je leert tijdens dag 1 twee coachingsmethodieken aan die in vrijwel alle situaties toe te passen zijn:

De GROW methode Deze methode helpt de gecoachte in het stellen van concrete doelen en het evalueren van de huidige situatie. Je begeleidt de gecoachte vervolgens in het stellen van doelen en het maken van een actieplan. Een resultaatgerichte methode die helpt om eigen doelen te realiseren.

De 5G Methode Deze methode helpt de gecoachte inzichtelijk te krijgen hoe zijn of haar gedrag gestuurd wordt door helpende en belemmerende gedachten. Je leert met behulp van deze methodiek degene die je coacht inzicht te krijgen in gedachtepatronen en hier meer grip op te krijgen, om zo zekerder en effectiever aan de slag te kunnen. De kernvraag van deze methode is: hoe kan ik mijn gedrag veranderen door anders te leren denken?

Dag 2 – Gesprekshouding en Scripted Training
Dag 2 is gericht op jouw gesprekshouding en het toepassen van de methodieken (dag 1) op een aantal uitdagende casussen. Je leert doormiddel van je gesprekshouding eigenaarschap bij je gesprekspartner te stimuleren. Je bent erop gericht de gecoachte sturing te geven aan zijn of haar eigen ontwikkeling, door achterover te leunen en de juiste vragen te stellen. Ook leer je goed te luisteren naar de boodschappen die je gecoachte afgeeft, ook tussen de regels door. ’s Middags werken we met een trainingsacteur aan de hand van een aantal scripts die we vooraf voor je uitwerken. Je leert in te spelen op onverwachte situaties in coachgesprekken en hier adequaat mee om te gaan.

Na de tweedaagse training ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Doelgroep:
Teamleiders, Teammanagers, HR adviseurs / Business Partners, Coaches, Teamcoaches

Duur:
2 dagen, van 08.30 – 17.00

Dagen:
2 november 2018
6 december 2018

Kosten:
-Excl. 21% BTW € 995,-
- Incl. 21% BTW € 1.203,95

Locatie: Midden Nederland

direct inschrijven voor deze training

Meer weten over deze training?

Neem contact met ons op